Fejtörés

2023.07.10. 19:00

Itt mindenki szabálytalan?

Egy olvasónk keresett meg bennünket azzal, hogy a vár alatt, a keleti oldalon, a Pajta utca elején (Deák Ferenc utca végén) lévő parkolóban talált egy ellentmondást. Olyat, ami a nem helybelieknek – sok várlátogató parkol itt – bizony okoz némi fejtörést.

Benkő Péter

A tiltó tábla miatt nem lehet szabályosan behajtani Fotó: Benkő Péter

A probléma abból adódik, hogy az eredetileg U alakú parkoló egyirányú volt. Most azonban az U betű kerek részét, azaz a parkoló hátulját kordonokkal zárták le egy építkezés miatt. Körbejárni tehát nem lehet, lényegében két rövid zsákutca most a parkolóhely. Igen ám, de a déli ágon kint maradt a behajtani tilos tábla, melyet a korábbi egyirányú használat miatt helyeztek el annak idején. A parkolónak ugyan mindkét zsákutcája nyitott, de mivel a város felőli behajtónál kint a tiltó tábla, aki most oda behajt, az eleve szabálytalanul teszi. Olvasónk kérdése: miért nem fordították el vagy takarták le ideiglenesen a behajtani tilos táblát? A helyszínt megnéztük, a tábla tényleg „üzemel”, tehát tiltja a behajtást. Másképp pedig a déli ágba nem jut be az autós. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában