Veol podcast

2023.07.23. 12:00

Természetes tisztítószerek

Nyomos okok szólnak a természetes tisztítószerek mellett: az egészségünk védelme, a bolygónk mérgezésének csökkentése és a spórolás

Rimányi Zita

Bitangerős szer kell a bakonyi vízkő ellen, ugyanakkor egyszerűen kikeverhető;  mosogatógépport magunk is készíthetünk; műanyag mosogatószivacs helyett ott a luffatök termése, sokáig használható, jobban megtartja a mosogatószert, így abból is kevesebb kell; szappanok, méhviasz, ricinusolaj és illóolajok használhatóak nemcsak fejfájásra; szórófejes flakonba tölthető légfrissítő készíthető három összetevőből, vízből, alkoholból és illóolajból – szinte csupa ehető alapanyagot és hatékony keveréket ajánl minden háztartási feladathoz Laczkó Boglárka veszprémi fenntarthatósági szakértő. Rimányi Zita újságíróval beszélgetve Laczkó Boglárka elmondta, nyomos okok szólnak a természetes tisztítószerek mellett: az egészségünk védelme, a bolygónk mérgezésének csökkentése és a spórolás.  

 

Laczkó Boglárka

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában