HM

2023.08.31. 18:00

Eljött a katonai hivatás iránt érdeklődők ideje

A világ egyik legmodernebb harcjármű­vének kezelésére most kiemelt illetményért jelentkezhetnek a fiatalok a Magyar Honvédség kötelékébe.

Juhász-Léhi István

Soós Gyula alezredes és csapata várja a katonai szervezetekhez a megfelelő embereket, akik a Lynx KF41 harcjárművön is vállalhatnak szolgálatot

Forrás: MTI

– Nekünk, toborzóknak az elsődleges feladatunk az, hogy az itt, Veszprém vármegyében lévő katonai szervezetekhez megtaláljuk a megfelelő embereket – nyilatkozta a Naplónak Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka. 
– De közben olyan jellegű feladatunk is van, hogy a vármegyében élő munkanélkülieknek, álláskeresőknek is lehetőséget kínáljunk. Most a Magyar Honvédség indított Hódmezővásárhelyen egy olyan jellegű programot, amelyben a Lynx gépjárművekhez szeretnénk megtalálni azokat a hölgyeket és urakat, akik kezelik ezt a harcjárművet, valamint lövész beosztásba kerülnek. Ez egy teljesen új jellegű feladat. 
Mint mondta, ezekhez az eszközökhöz másfajta tudás kell, ezért döntött úgy a honvédelmi miniszter, hogy ennek megfelelő juttatást is adnak: a zászlóaljba bekerülő fiatalok az átlagnál magasabb jövedelemmel számolhatnak. Nem mellékesen a Lynx vagy „Hiúz” egy páncélozott gyalogsági harcjármű, amely a világ legmodernebb hadi­technikai eszközeinek egyike. A jármű lövészek szállítására alkalmas, mindemellett különböző feladatokban is részt tud venni. 
Az alezredes hangsúlyozta azt is, hogy a program a 18 és 30 év közötti fiatalokat helyezi fókuszba, de természetesen vannak 40 év feletti jelent­kezők is. 
Megtudtuk: a programba az jelentkezhet, aki a 18. életévét betöltötte, cselekvőképes, büntetlen előéletű, rendelkezik magyar állampolgársággal, és megvan a minimum nyolc általános iskolai végzettsége. A jogosítvány előnyt jelent, de nem feltétel. Jelentkezni lehet országszerte bármelyik toborzó­irodában vagy a Magyar Honvédség karrieroldalán. 
– Aki megfelel minden feltételnek, szeptember 11-én kezdheti meg kiképzését Hódmezővásárhelyen – mondta Soós Gyula alezredes. 
– Ez esetben egy speciális bevonulásról van szó, hiszen aki Hódmezővásárhelyre fog menni, azonnal szerződéses katonai szolgálatot köt, és ott helyben az alakulatnál lesz az alapkiképzés és az orvosi vizsgálat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában