Veol podcast

2023.08.05. 14:00

Fiatal színész-rendezőként sorra nyeri a közönségdíjakat

Az év színésze elismerés odaítélésére indított olvasói szavazást a közelmúltban a Veszprém vármegyei Naplót kiadó Mediaworks; az öt jelöltre mintegy 2000 szavazat érkezett, ebből 562-t a nyertes Szelle Dávidra, a veszprémi Pannon Várszínház színművészére, rendezőjére, koreográfusára adtak le a voksolásban részt vevők - a műsor vendége Szelle Dávid.

Komaniczki Zoltán

A műsorból kiderül, nem ismeretlen érzés Szelle Dávid számára a közönség elismerése – a mostani naplós előtt a Pannon Várszínháznál a Legjobb színész közönségdíját háromszor kapta meg, a Legjobb rendezés elismerést érdemelte a Boeing, boeing, leszállás Párizsban című darabért – és van még PannonPálya-díja is, amelyet a megalapítása után rögtön elsőként nyert el. Dávid számára fontosak ezek az elismerések, hiszen egy fajta visszaigazolásként tekint rájuk.

Szelle Dávid
Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során Szelle Dávid felidézi: 11 évesen láthatták először a nézők színpadon - az első szerepet 1999-ben A dzsungel könyve című darabban kapta a Veszprémi Petőfi Színháznál… akkor még nem gondolt komolyabban a színművészetre, de később egyre inkább a színházi munka hatása alá került, amiben nagy része volt Vándorfi László színházigazgatónak és Krámer György táncművész-koreográfusnak. A rendezővé válásáról elmesélte, villámcsapásként érte, amikor egy napon azzal hívta fel Vándorfi László igazgató, hogy megbízza a következő darab rendezésével, egyben a koreográfia kidolgozásával. Türelmes rendezőnek tartja magát, aki szeret egyetértésben,  nyugodt légkörben dolgozni egy-egy darab színpadra állításakor; soha nem okozott konfliktust, hogy esetenként olyan színészeket kell irányítania, akikre gyermekként csodálattal nézett, már akkor elismert művészek voltak. 

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 50. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában