Komfortérzet-növelő beruházások

2023.08.16. 14:00

Megújul az Ipari, a Jendrassik, a Táncsics és a Bethlen is Veszprémben

Közel 800 millió forint értékben újulnak meg a Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái, derült ki az intézmény lapunknak küldött közleményéből.

Veol.hu

A beruházások jelentős energiamegtakarítást eredményeznek majd

Forrás: Veszprémi Szakképzési Centrum

– A nyári tanítási szünetben 4 iskolában közel 800 millió forint értékben zajlanak felújítási munkálatok a Veszprémi Szakképzési Centrum iskoláiban – tájékoztatott Pap Máté kancellár. A elmúlt fűtési szezon komoly kihívások elé állította a Centrum iskoláit a megemelkedett energiárak miatt. Ezért az idei fejlesztési tervben kiemelt prioritást kaptak az energia-korszerűsítési beruházások. A felújítások négy helyszínen zajlanak.

Kiderült: az Ipari Technikumban komplex energia-korszerűsítés valósul meg. Megújul a laborszárny és a híradástechnikai épület. Az épületrészeken 130 nyílászáró kerül kicserélésre, 1300 négyzetméteren homlokzati hőszigetelés, 400 négyzetméteren pedig tetőszigetelés készül.

A Jendrassik-Venesz Technikumban a legnagyobb problémát az iskolai beázások okozták az elmúlt években, ezért közel 2000 négyzetméteren tetőszigetelést hajtanak végre, emellett 95 nyílászárót cserélnek a kivitelezők. A Táncsics Mihály Technikum, valamint a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum töredezett bitumenes sportpályái újulnak meg, ahol 20x40-es rekortán borítású sportpályák kerülnek kialakításra.

– A szeptemberben induló tanévet közel 1000 fő új belépő, 9. évfolyamos tanuló kezdi meg a Veszprémi Szakképzési Centrum felújított iskoláiban. A beruházások jelentős energiamegtakarítást hoznak majd a következő fűtési szezonban, emellett nagymértékben növelik mind a diákok, mind pedig az oktatók komfortérzetét – mondta el Pap Máté kancellár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában