Kétnapos rendezvény, színvonalas műsor

2023.08.11. 19:20

Mezőgazdasági gépek felvonulásával nyílt meg a Somlói napok

Különböző mezőgazdasági talajmegművelő gépek vonultak Somlóvásárhely központjától a Somló Kapuja Látogatóközponthoz az önkormányzat, illetve a tüskevári Alp-Agro Kft. által megszervezett Somlói napok nyitányaként pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Méltóságteljesen és egymás után érkeztek a mezőgazdasági gépek a faluból a látogatóközponthoz, ahol Marton Zsolt polgármester beszédében a Somlói napok idegenforgalmi jelentőségét helyezte a középpontba. Arról is beszélt, hogy a későbbiekben bemutatják majd azokat a gépeket is, melyeket a szőlőműveléshez használnak a hegyen. 

Patyi Viktória, a tüskevári társaság ügyvezetője közölte, környékbeli gépek érkeztek, így például földlazító, szárzúzó és vetőgépek, tárcsák, forgóboronák vonultak a helyszínre. A szervezők ugyanis nagyon fontosnak tartják azt, hogy bemutassák a gépeket, eszközöket, melyekkel a földeket művelik a Somlón. 

Szekér Sylvia rendezvényszervező az önkormányzat képviseletében örömmel szólt arról, hogy a kétnapos rendezvényt már a nyitónapon nagyon sokat megtekintették. A Somlói napok szombaton a borrendek felvonulásával folytatódik. Mindkét napon rendkívül színvonalas műsor, sokféle program színesíti az eseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában