Rendkívüli testületi ülés Várpalotán

2023.08.14. 15:00

További két évre kapott bizalmat az ügyvezető

Rendkívüli ülésén a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás biztosításáról, egy városi cég ügyvezető igazgatójának kinevezéséről, valamint egy terület értékesítési pályázatának kiírásáról is döntött Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete.

Szabó Péter Dániel

Ignácz Anita Éva jegyző, Campanari-Talabér Márta polgármester és Katona Csaba alpolgármester a várpalotai képviselő-testület ülésén 

Fotó: Szabó Péter Dániel

Összesen hét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a napokban tartott rendkívüli testületi ülésen. Módosították többek között az önkormányzati tulajdonban lévő Várpalotai Közszolgáltató Kft. alapító okiratát, valamint a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás biztosítása érdekében döntöttek egy ingatlan ingyenes használatba adásáról is. 

– Jogtechnikai oka volt annak, hogy módosítani kellett a városi cég alapító okiratát, többek között új telephelyeket feltüntetésére volt szükség. Döntöttünk a Tési úton, a buszpályaudvar feletti terület értékesítési pályázatának kiírásáról is. A lakosság egészét érinti, hogy szeptember elsejétől változás lesz az orvosi ügyelet ellátásában. Az Országos Mentőszolgálat számára ingyenesen használatba adtuk azt a helyiséget, ahol egyébként jelenleg is zajlik az ellátás – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. 

A képviselők emellett jóváhagyták a Bakonykarszt Zrt. által megküldött 2024-2038-as időszakra szóló, úgynevezett gördülő fejlesztési tervet, illetve döntöttek a Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának kinevezéséről is. További két évre a jelenlegi vezető, Onofer Attila kapott bizalmat a testülettől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában