Augusztus 20.

2023.08.22. 18:00

Új, méltó helyszínen ünnepeltek Berhidán

Idén a Szent Kereszt templom mögötti téren emlékeztek meg Szent István király napjáról és az Államalapítás Ünnepéről augusztus 20-án délelőtt.

Benkő Péter

Látványos aratófelvonulás vonult az új ünnepi helyszínre Fotó: Berhidai Művelődési Ház és Könyvt

Az új helyszínen az ünnepi szentmisét követően a Berhida Táncegyüttes látványos aratófelvonulással vonult a program színhelyére, majd az ünnepi műsorban Kósa Zsolt színész-énekest előadását láthatták-hallhatták a megemlékezők. Ezt követően Kontics Mónika, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület munkaszervezet-vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

 Pergő Margit szétosztja a megszentelt új kenyeret Fotó: Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár

A további műsorban fellépett a Búzavirág Népdalkör és az Őszi Napfény Népdalkör összevont csoportja, utánuk pedig a Berhida Táncegyüttes. A program végén Simon László atya, berhidai plébániai kormányzó megszentelte az új kenyeret, melyet Pergő Margit polgármester és a Berhida Táncegyüttes tagjai osztottak szét a velünk ünneplők között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában