Vármegyei levéltár

2023.09.26. 21:00

A korábbi igazgatóval és új helyettessel működnek tovább

Újabb öt évre, 2028-ig meghosszabbították Boross István igazgatói státuszát a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Vármegyei Levéltára élén. Szeptember 1-től pedig új igazgatóhelyettest neveztek ki Tóth Ágnes személyében az intézménytől távozó korábbi igazgatóhelyettes, Nagy Szabolcs helyett.

Benkő Péter

Tóth Ágnes és Boross István

Forrás: MNL VEVL

A korábbi-új igazgató az előző ötéves ciklusban vezette a levéltárat, most újabb öt évre pályázta meg és nyerte el az igazgatói pozíciót.

Boross István lapunknak elmondta, a vármegyei intézmény továbbra is a Magyar Nemzeti Levéltár keretei között működik, nagyobb munkaszervezeti változásokat nem terveznek. Viszont a hangsúlyt a digitalizálásra kívánják helyezni, ahol a legfőbb szerepet az elektronikus ügyintézés további erősítése kapja majd, illetve a kutatók online kiszolgálása. – Ezekkel a lépésekkel lehetővé válhat akár a családtörténeti dokumentumok otthonról való kutatása, vagy a helytörténeti adatbázisokban történő böngészés, utóbbit gazdagabb képi anyaggal kívánjuk megtölteni. Ehhez nagy segítséget jelent helyben működő digitalizáló műhelyünk, amelynek fejlesztésén szintén tovább kívánunk dolgozni a minél nagyobb hatékonyság érdekében. Kiemelten fontosnak tartjuk még, hogy az intézményt minél többször megnyissuk, rendezvényeinkre becsalogassuk a nagyközönséget, hogy a levéltárat minél többen megismerhessék – mondta el lapunknak az újabb öt évre megbízott igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában