Becsületes és segítőkész

2023.09.14. 09:00

Akiknek hálás Bakonyszentkirály - A segítőkész gazdász és az odaadó dada

Becsületes és segítőkész – ezzel a két szóval jellemzik a falubeliek és a környéken élők azt a férfit, aki idén megkapta a "Bakonyszentkirályért" elismerő címet. Egy asszony szintén átvehette, róla azt mondják, odaadóan gondoskodott az óvodásokról, neki köszönhetően úgy érezhették magukat az óvodában, mintha odahaza lennének.

Rimányi Zita

Forrás: pexels.com

Csillag Zoltán polgármester adott tájékoztatást lapunknak arról, hogy a Bakonyszentkirályért emlékplakettet idén ketten vehették át. Egyikük Matyók Lászlóné, akit a helyiek Katiként, sokan Kati néniként ismernek. Húsz éven át dolgozott az óvodában. Lelkiismeretes, emberséges és türelmes – leginkább e három tulajdonság jellemző rá a helyiek szerint. Neki köszönhető sokak szerint, hogy biztonságban érezték magukat a kisgyerekek az óvodában, nem volt gond a beszoktatásuk, meg tudta nyugtatni őket, már csak a jelenlétével is, dadaként segítve az óvodapedagógusok munkáját. Sok gyermekkönnyet felszárított az évek alatt, nyugdíjazása alkalmából pedig a falubeliek közössége az említett elismerő címmel is köszöntötte.
Németh Lajos ugyancsak átvehette a helyi kitüntetést, őt szintén mindenki ismeri a településen. Mezőgazdászként dolgozott a faluban és jelenleg is a téesz jogutódjaként működő cégnél tevékenykedik. A hajmáspusztai horgászegyesület elnöke. Régóta segíti a sportéletet, többek közt társadalmi munkák szervezésével. Az elmúlt esztendők során az a közvélekedés alakult ki róla, hogy rá mindig lehet számítani, érdeme, hogy igazi közösségszervező, számos közéleti szerepet betöltött már, és mindig másokat is arra ösztönzött, hogy fogjanak össze a helyi közös ügyek érdekében. Példája többeket meggyőzött arról, hogy érdemes csatlakozni a helyi kezdeményezésekhez. 

Katalin és Lajos – két csupaszív ember, mindegyiküknek hálás Bakonyszentkirály. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában