Újszülött

2023.09.26. 19:56

Egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a veszprémi kórház inkubátorába

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban 2000 óta működik babamentő inkubátor, ahol már a negyedik babát helyezték el.

Veol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: shutterstock

Egészséges újszülött kisfiút helyeztek el Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház babamentő inkubátorában. A csecsemő 3250 grammal került a kórházba és az orvosi vizsgálatok alapján egészséges - írta közösségi oldalán a kórház. 

Közölték, a csecsemő gondos ápolásban és táplálásban részesül, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrum dolgozói az Ábel nevet adták a kicsinek. 
A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban 2000 óta működik babamentő inkubátor, ahol már a negyedik babát helyezték el. 
Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat, hogy olyan mértékben veszélyeztetve látják saját gyermekük felnevelését, hogy az egyetlen megoldásnak a név nélküli (anonim) magára hagyás tűnhet. 
Az inkubátorban elhelyezett gyermekek örökbeadásáról a helyi illetékességű Kormányhivatal részeként működő Gyámhivatalok gondoskodnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában