Iskola

2023.09.25. 09:00

Élményalapú matematikával ismerekedtek a pápai diákok

Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola is csatlakozott ahhoz az országos rendezvénysorozathoz, mely a matematikán keresztül nyújt szabadtéri közösségi élményt a diákoknak. A Medve matek kampány keretében az erkelesek a Várkertben oldották meg a feladatokat, amiért különböző minősítéseket szereztek.

Haraszti Gábor

A matek játékos oldalával ismerkedtek a diákok Fotó: iskola

A „MEDVE” egy mozaikszó: a matek, erdei, debreceni és vetélkedő szavakból áll össze. A program Debrecenből indult még 1999-ben egy szabadtéri, akadályverseny jellegű matematikai kaland megszervezésével. A játékos vetélkedőn 3–12. évfolyamos diákok, valamint tanárok és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít – azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot. A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani akadályverseny jelleggel. A csapat a megoldás helyességétől függően halad tovább egy újabb állomásra.

A szabadtéri matekverseny őszi fordulójára az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola három csapattal nevezett. A diákok a kellemes őszi időben 90 percen át vándoroltak a különböző helyszínek között a Várkertben. A szabadtéri matekversenyen arany minősítést ért el a 7. Z osztály (Bedecs Bálint, Györke Zalán, Kovács Dominik). Ezüst minősítésben a 7. A osztályosok részesültek (Láposi Kornél, Szabados Bálint, Varga Máté), a vetélkedőn a 6. a osztályos „lánymedvék” is szerepeltek (Császár Lara, Mezei Jázmin, Szita Dzsenifer). A tanulókat Zotter Éva készítette fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában