Pápára is jutott belőlük

2023.09.07. 11:00

Iskolakezdést segítő csomagokat kaptak a rászorulók

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében 24 állami és 5 nem állami (egyházi és nemzetiségi önkormányzat által fenntartott) köznevelési intézmény rászoruló diákjai részesültek ingyenes tanszercsomagban. A programban a Pápai Tankerületi Központ partnerszervezetként vett részt.

Haraszti Gábor

Venczel Csaba, a Tarczy-iskola igazgatója a csomagokkal

Forrás: Pápai Tankerületi Központ

A kormány számára kiemelt prioritást élvez a magyar családok támogatása, amelyhez kapcsolódóan a 2023/2024-es tanév kezdésére a Klebelsberg Központ 90 ezer tanszercsomagot oszt szét országosan. A tanszercsomagok beszerzését a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Klebelsberg Központ valósította meg, az eszközöket - miután megérkeztek a tankerületi központ pápai székhelyintézményébe - a mennyiségi és minőségi ellenőrzés után a központ munkatársai szállították ki – tájékoztatott Egyházi Andrea tankerületi igazgató.

- Az első osztályos csomag tartalmazza a legtöbb tanszert, tolltartót, tisztasági felszerelést, kiemelhető még a hetedik évfolyam, ahol a csomag tudományos számológéppel bővült, a többi diák az évfolyamának megfelelő tárgyakat vehette át.

Mint elhangzott, a Klebelsberg Központ országosan mintegy 90 ezer ilyen csomagot osztott ki, a Pápai Tankerületi Központba 526 került. A rászorultság megállapítása az iskola nyilvántartás alapján történt, a kiosztást az intézmények maguk végezték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában