Szünidő

2023.09.05. 20:00

Kölcsönnagymamákkal táboroztak a tapolcai gyerekek

A Család- és Gyermekjóléti Központ a nyári szünetben sem hagyta magára a gyerekeket, a Szünidöngölő és az Értékőrzők tábora várta őket tartalmas programokkal.

Tóth B. Zsuzsa

A Család- és Gyermekjóléti Központ a nyári szünetben izgalmas programokat szervezett a gyerekeknek Fotó: intézmény

Bögös Rita intézményegység vezetőtől megtudtuk, hogy a nyári szünidei események lebonyolításához a Humán szolgáltatások fejlesztése Tapolcán és környékén pályázat nyújtott segítséget, amellett adományoknak köszönhetően lettek színesebbek a programok. A szünidei kedd délutánok kézműveskedéssel és mozgással teltek az Idősek Nappali Ellátása intézményben és annak udvarán. Így a gyermekek és az idősek együtt kézműveskedhettek, többek között illatpárnákat késztettek, bőrdíszműveskedtek, megismerkedtek a nemezeléssel, varrtak  és agyagoztak. 

- A szabadidő közös eltöltése az eltérő generációk közötti kapcsolatteremtést erősítette, valamint az egymáshoz közeledést, a kommunikációt és pozitív odafordulást, amelyben minden korosztály jól érezte magát, jó volt a hangulat. Az aktívabbak az energiájukat sportos játékokkal vezethették le. A három öt-öt napos napközis kirándulás turnusaihoz csatlakoztak a családsegítők és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egyaránt. Idén sem maradhatott el a  strandolás, fürödtek a tapolcai strandon és a Balatonban, de részt vettek vízitúrán, strandröplabdáztak is. A kirándulások során eljutottak Nagyvázsonyba, túráztak a pulai, sáskai erdőkben, és megismerkedtek Zalahaláp tanösvényével és izgalmas értéktárával. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a gyermekek egy percet sem unatkozzanak, minden napra jutott valamilyen önismeretfejlesztő, csapatépítő, érzelmi intelligencia fejlesztő vagy mozgásos játék - mondta Bögös Rita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában