Elhivatottság, felkészültség, lelkiismeretesség

2023.09.01. 11:30

Mike Veronika munkáját Pro Meritis-díjjal ismerték el

Az önkormányzati elismerést Brányi Mária alpolgármester adta át Veszprémben, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola évnyitó ünnepségének keretében.

Juhász-Léhi István

Mike Veronika és Brányi Mária a díjátadón

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A méltatásból kiderült: Mike Veronika tanári diplomáját 1984-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatán szerezte. 1987-ben a veszprémi Ének-Zenei Általános Iskolában helyezkedett el, majd az iskola-összevonás után a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában folytatta oktató-nevelő munkáját. 2000-től igazgatóhelyettesként, majd 2020-tól intézményvezetőként dolgozik. Szakmai munkája kiemelkedően magas színvonalú, melyet tanítványainak eredményessége igazol. Évtizedeken keresztül karvezetőként is dolgozott. Gyermekkórusaival eredményesen szerepelt az iskolai, városi, országos és nemzetközi rendezvényeken. A minősítő versenyeken számos arany minősítés, aranydiploma és országos dicsérő oklevél mellett elnyerték az Év kórusa címet is. 

Elhangzott: vezetői munkája mintaértékű, személyes példamutatással inspirálja munkatársait. Megteremti az összhangot az intézmény céljai és a pedagógusok személyes motivációja között. Döntései jól előkészítettek és kiszámítók. Munkatársai bíznak benne, számítanak támogatására. Szakmailag és erkölcsileg egyaránt meghatározó személyiség, aki átlátja az intézmény működésének valamennyi területét és képes a változások menedzselésére. Vezetése alatt nyerte el az intézmény az Ökoiskola és Állatbarát általános iskola címet. Oktató-nevelői és vezetői munkájában kitartó, következetes, aki a gyerekek érdekeit tartja elsődlegesnek. Több évtizedes példamutató munkáját elhivatottság, felkészültség, lelkiismeretesség és a minőség iránti elkötelezettség jellemzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában