Beruházás

2023.09.11. 20:00

Napelemparkot telepít a Várkertfürdő

150 millió forintot meghaladó, saját forrású fejlesztés keretében napelemparkot épít a Várkertfürdő. Az energetikai beruházásnak köszönhetően a cég jelentősen, akár negyedével is csökkentheti villamos energia költségeit.

Haraszti Gábor

Még idén üzembe helyezik a napelemparkot

Fotó: Haraszti Gábor

A közel két hektáros napelemparkot az uszodai parkoló és a kemping közötti területen építik, amelyhez egy telekértékesítés nyújtott lehetőséget, értesült a Pápai Médiacentrum. A munkálatok július közepén kezdődtek meg, a kivitelezés jelenleg a napelemek telepítésénél tart. Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta, a készülő rendszer a fürdő villamosenergia-szükségletének felét lesz képes megtermelni.

– Nyár közepén kezdtük a kivitelezést egy 500 kilowattos napelemrendszerre, várhatóan a panelek szeptember közepére a helyükre kerülnek, utána az invertereket kötik be és egyéb kisebb munkákat végez el a kivitelező, onnantól kezdve pedig az E.ON-on múlik, hogy mikor tud üzembe lépni a park, ősszel már biztosan – mondta Nagy Zsolt.

A beruházás kapcsán Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, 2018-as állapotában a Várkertfürdő ma már működésképtelen lenne, hiszen olyan mértékű hiányt halmozott fel, mely kezelhetetlen lenne. 

– A járvány és az energiaválság ellenére folyamatos beruházásokkal javította hatékonyságát a fürdő, ilyen például a minihotel vagy a mostani napelempark, mindezek a működési költségek leszorítására irányulnak – mutatott rá a pápai polgármester. 

A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója szerint a beruházás körülbelül három év alatt térül meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában