Nem lehet nem szeretni őket

2023.09.10. 20:00

Sok kis lógó fülű érkezett a veszprémi Tacsi Talira

A VII. Tacsi Talira került sor szombaton a Kolostorok és Kertek Rendezvényterületen. Az immár fesztivállá nőtt eseményen sok-sok lógó fülű, hosszú testű kutyus vette birtokba a helyet, ahol számtalan programon vehettek részt vagy kóstolhattak bele gazdáikkal és az érdeklő kutyabarátokkal.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos, a térség parlamenti képviselője elmondta, a Tacsi Tali a kutyás közösség kiemelt rendezvénye évről évre. Ez az a nap, amikor Veszprémben találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tacskórajongók. Mint mondta, nagyszerű volt látni, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mennyien eljöttek. A rendezvényen évről évre kiemelt hangsúlyt kap a felelős állattartásra való felhívás, amit üdvözöl. 

Halmay Gábor önkormányzati képviselő megnyitójában kijelentette, jó látni, hogy a Kolostorok és kertek rendezvénytér ismét megtelt élettel. Nem is akárhogyan, hiszen Csaba Eszter tíz évvel ezelőtt álmodott egy nagyot, és – egy hobbiból mára szinte hivatást választva – elkezdett találkozókat szervezni. Olyan kutyafajta köré, amit mindenki szeret, hiszen, ha a tacskókra nézünk, egyszerűen nem lehet nem szeretni őket. Hangsúlyozta: ebből a szeretetből egyre több kapcsolat született, és a szűk körű találkozók ma már fesztivállá nőtték ki magukat, benne sok-sok támogatóval és lelkes rajongóval. Hozzátette, a Tacsi Tali igazodási pont lett a város életében szeptemberben, ráadásul ez a közösség olyan értéket képvisel, ami igazi összetartó erő.

A megnyitón Csaba Eszter, a veszprémi Tacsi Tali megálmodója, ötletgazdája, fő szervezője köszönettel kezdte, elmondta, mindenkinek hálás, hogy idén is megrendezhették az összejövetelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában