Kisbolt nyílt

2023.09.19. 14:00

38 milliós támogatással lépett előre Nagydém: kisbolt nyílt az aprócska településen

A település építése, szépítése közös célunk – hangsúlyozta Kálmán Andrea, Nagydém polgármestere annak apropóján, hogy a Magyar falu programnak köszönhetően új kisbolt nyílt a községben.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Magyarország kormánya elhivatott az 5000 fő alatti települések hátrányainak enyhítésében, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutáshoz, illetve olyan fejlesztések megvalósításához, amelyek vonzóvá teszik a községet az ott élők számára. 

Nagydémen az elmúlt években a Magyar falu programnak köszönhetően több fejlesztés is megvalósult, ennek egyik újabb példája a kisbolt megnyitása. Az avatáson Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, az elmúlt években ennek a támogatási formának a segítségével ezer bolt újult meg az országban, illetve száznál is több új nyílt meg.

Fotó: Haraszti Gábor

Kálmán Andrea polgármester köszönetet mondott Feketéné Péter Erzsébetnek, a kisbolt tulajdonosának, hogy pályázatot nyújtott be a kormány által meghirdetett kisboltok támogatására. 
– Az általa biztosított önerőből és az elnyert 38 millió forintos támogatásból újultak meg a kereskedelmi egység külső-belső terei és eszközei. Sokunk előtt ismert a falu központjában lévő épület mivolta. Mára egy szépen felújított, korszerűen kialakított, minőségi, nem is olyan kis boltot láthatunk. Köszönet a jegyző úrnak a pályázatok megírásához, azok elszámolásához nyújtott segítségéért, a hivatal dolgozóinak, falugondnokunknak, óvodánk dolgozóinak, a közfoglalkoztatottaknak odaadó munkájukért. Továbbra is maradjon meg, hogy a faluért, a közösségért akarnak tenni.

Fotó: Haraszti Gábor

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a falu lakossága megtekintette a megújult épületet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában