Progarmajánló

2023.10.05. 19:58

10 tuti hétvégi program 1 helyen: Veszprém vármegye most sem fog unatkozni

Ismét összegyűjtöttünk egy csokorra valót a Veszprém vármegyei programokból. Október 6-8. között családi, szüreti, gasztro- és sportrendezvényekből sem lesz hiány.

Veol.hu

A káposztáé lesz a főszerep Csopakon

Hagyományteremtő Töltött káposzta, Bor és Pálinkafesztivált, kézműves vásárt rendeznek péntektől vasárnapig a csopaki strand parkolójában. Töltött. csülkös babos káposztával, lepényekkel, grilltálakkal, frissensültekkel, gluténmentes és vegán ételekkel is várják a kiállítók a vendégeket, de a hazai borászatok, pálinka- és sörfőzdék, illetve nemzetközi itókák is érkeznek. Az ingyenes, kutyabarát rendezvényen kerámiák, ékszerek, mézek, lekvárok is kínálják majd magukat. A gyerekeknek ugrálóvárral, körhintával, szemlételtformáló játékokkal is kedveznek a szervezők a gyerekzenekarok mellett. 

Pénteken 14 órakor nyit a fesztivál, aznap délután Jósa Tamás és Gellér Tamás akusztik-koncertje adja majd meg a hangulatot, szombaton a legkisebbeket a Csodavilág és az Óperenciás Együttes szórakoztatja majd, a felnőtteket Veiger Csaba. Vasárnap érkezik a Réparetekmogyoró 11 órakor, délután a Twelve Zone, az Acoustic Love Thrash.

Teljesítménytúra a Bakonyban

Bakonyi Barangolás néven teljesítménytúra indul a bakonybéli faluháztól október 7-én, 10, 20, 230, 40 és 70 kilométeres távokon. Az útvonalak érintik többek között a bakonybéli Szent-kutat, a Kertes-kői-szurdokot, Zircet, a szépalmai arborétumot, a Kőris-hegyi kilátót, a Barátok útját, a Királykaput, a Witt Lajos kilátóhelyet, az Odvas-kő-barlangot és az Öreg-séd-völgyet, nyilván a távtól függően, de így is látható, hogy a Bakony vadregényes pontjait járhatják be az indulók. A legnagyobb részt természetesen a 70 kilométert teljesítők, akik 6:30-7:30 között rajtolhatnak el, a szintidő pedig, amíg teljesíteniük kell a távot, 18 óra. 

A negyvenesek fél héttől fél kilencig (10,5 órás szintidővel), a harmincasok fél nyolctól fél tizenegyik (8,5 órás szintidővel), a húsz kilométert bevállalók szintén ebben az időablakban, de már csak 6,5 órás szintidővel vághatnak neki a távnak. A tízkilométeres távnak fél nyolctól fél tizenkettőig lehet nekiindulni, itt a szintidő 5 óra. 14 év alatti csak nagykorú kísérővel indulhat, tehát a kísérőnek is be kell neveznie a túrára, amely egyébként az Észak-Dunántúli Kupa része. 

Kutyás családi nap

Október 7-én Nemesvámoson, a Patak Parkban rendezi meg a Dog & Us az kutyás családi napját. Az ingyenes eseményen rendőr-, keresőkutyás, vizslás vadászkutya-, erdélyikopó-, de a kangal és malakli pásztorkutya-bemutató is lesz. Kisállatsimogató, lufihajtogatás, arcfestés is várja majd a gyerekeket. valamint hintózás is. 

Halnap Alsóörsön

Október 7-én az Alsóörsi Halnapot is végre megrendezik, miután szeptemberben a rossz idő miatt halasztani kellett. A községi strandon 8-kor kezdődik a horgászverseny, a halas ételek főzőversenye pedig 9-kor. Délben mérlegelik a kifogott kopoltyúsokat és zsűrizik az ételeket. Az önkormányzat tájékoztatása szerint gyermekprogramok, népi játszóház is várja majd a kisebbeket.

Őszi készülődés a Gapában

A balatonfüredi Gapa Terasz és Parkerdő szombaton őszi készülődésre hív mindenkit.  Mint írták, a program során a résztvevők kézműves foglalkozás keretében mélyíthetik el ismereteiket az erdőben és közvetlen környezetünkben zajló folyamatokról, amelyek az évszakok váltakozásával járnak együtt, de finomságok is várják majd a vendégeket. 

Pityóka-party Bakonybélen

Gerence-parti Pityóka Party-ra várnak mindenkit a bakonybéli tájházhoz október 7-én, szombat Délben kezdődik a program és 18 óráig többek között Bene Gabi énekesnő, Kéri György skótdudás szórakoztatja majd a vendégeket, de szarvasbőgés-bemutató, sok-sok krumplis étel, ügyességi játékok és tombola is várja a partizókat. 

Szüreti mulatság Zánkán

Október 7-én szüreti felvonulás és mulatság vár mindenkit Zánkán 14 órától. A Magyar Tenger Népdalkör, a Bokafogó Táncegyüttes, a Padkaporos Táncegyüttes is fokozza majd a hangulatot, ahogy Kruch-Karsai Klára és Kőszegi Német József is bordalokkal és népszerű melódiákkal, hogy csak néhány nevet említsünk meg. 

Szüreti Vigasság a lovasiakkal

Október 7-én Szüreti Vigasságot rendeznek a lovasiak A gyülekező négy órakor lesz a faluház udvarán, majd fél ötkor indul a menet Háromtól hatig játékudvar várja a gyerekeket, a szüreti műsorban pedig fél hattól fellép a Balatonfüred Néptánc Együttes, valamint Molnár Eszter, aki népdalcsokorral érkezik. Hattól Dynamite Dudes koncert, este utcabál várja a szórkaozni vágyókat.

Felbőgnek a motorok a Balaton Park Circuit pályáján

Ahogy arról már beszámoltunk, október 7-én és 8-án rendezik meg az első autós versenyhétvégét Balatonfőkajáron. A #FirstLap Cup az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság Túraautóinak záró hétvégéje, valamint az ESET Cup Series meghívásos versenyhétvégéje is lesz. A versenyre a belépés ingyenes. 

A rátóti csikótojás nyomában 

A Wes-Prem Customs IV.Rátóti Csikótojás Trail 2023 terepfutó versenyt október 8-án rendezik meg. A versenyközpont Gyulafirátóton, a focipályánál lesz. Egy, hat, 10 és fél, valamint huszonegy kilométeres távokra nevezhetnek a klasszikus terepfutást előnyben részesítők, de lesz hat-, illetve 10,5 kilométeres Rundog, valamint 10,5 kilométeres nordic walking távok is várják az indulókat. A szervezők tájékoztatása szerint minden táv teljesíthető kutyával és sétálva is, de arra kérik az így indulókat, hogy a versenyzők mögött rajtoljanak. A versenyközpont reggel nyolckor nyit. 

Először a 21 kilométeres távon indulók rajtolnak majd, 10 órakor, ezt követően újabb és újabb időpontokban a különböző távok. A sort az egy kilométeres gyermekfutam zárja majd, 11:15-kor. A helyszínen is lehet még nevezni. A nevezési díjért serébe egyébként minden induló kap befutóérmet. Kiemelendő: az időmérő chipek letéti díjával az idén a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt lehet támogatni. Az alapítvány tagjai a chipleadó pult mellett lesznek majd. Az alapítvány végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődését segíti komplex módon gyógytornával és úszásoktatással, illetve különböző élményszerző programokkal (táborok, kirándulások, események).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában