Különleges alkalom

2023.10.12. 07:00

110 éves a Magyar Cserkészszövetség: országos cserkésznappal ünnepelnek Veszprémben

Európa egyik idei kulturális fővárosa, Veszprém ad helyet az Országos cserkésznapnak október 14-én, szombaton.

Juhász-Léhi István

A szervezők arról tájékoztattak, az Országos Cserkésznap egy különleges alkalom, amikor cserkészek és támogatók, érdeklődők összegyűlnek, hogy ünnepeljék közösségüket és részt vegyenek színes programokban: ügyességi játékok, kreatív feladatok, „felvarró kihívás”, szakági programok (barlangász – és harcművészet, kerékpáros, és vadonlakó kihívások) és énektanulás is szerepel a kínálatban. A különböző korosztályok együtt találják meg a szórakozást és a vidámságot, a lelki ösvényen, vagy épp a vezetőkkel, lelkészekkel való beszélgetésekben pedig választ kaphatnak az életüket meghatározó kérdésekre is. Lesz kutyás bemutató, tánc- és énektanulás, nyomozós játék, kerekasztal-beszélgetés is. A cserkészet alapvető értékeinket erősíti, mint a szolgálat, a tisztelet, a közösséghez való hűség. Azt írták, ezek az értékek nem csak a cserkészek számára, hanem az egész társadalom számára fontosak. 

110 éve igyekszünk a jövő generációját az értékkel teli, felelősségteljes, és kötelességtudó felnőtté válás rögös útján terelgetni. A közösségi szellem és a már bevált jó gyakorlatoknak köszönhetően a fiatalok úgy fejlődnek, hogy közben jól érzik magukat, fogalmaztak. A többi között ezt is megmutatja az Országos cserkésznap. 

A programra nemcsak a mozgalom tagjait, hanem érdeklődőket, szülőket és más civil szervezetek képviselőit is várják, akik meg szeretnének ismerkedni a cserkészet alapjaival, értékeivel, hozadékaival. Ez az ünnepi nap emlékeztet arra, hogy a cserkészet több mint egy szervezet: ez egy életforma, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy növekedjenek Isten felé; tanuljanak és szolgáljanak, s  így váljanak felelős állampolgárokká.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában