Összefogásból példamutatás

2023.10.03. 19:00

A bölcsiseknek gyűjtöttek a városrészek lakói (fotókkal)

A Külső-várkerti szabadidőpark volt a helyszíne a 2023-as esztendő utolsó városrészi napjának. A tókertiek és vajdaiak ünnepén a terület családi és gyermekparadicsommá változott: volt jótékonysági főzőverseny, színpadi fellépők, játékpark, sőt még kutyaszépségverseny is.

Haraszti Gábor

Többszázan látogattak ki a városrészi napra

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Kellemes őszi időben kora délutántól tíz bográcsban készültek a finomabbnál finomabb ételek, melynek bevételét a csapatok jótékony célra, a Fenyveserdő Bölcsőde megsegítésére ajánlották fel. Közben a park lehetőségeit kihasználva fanyűvő játékok, körhinta, pumpapálya, ugrálóvár, óriás sakk és kézműves foglalkozás is várta a család apraját. 

A szervezők természetesen a felnőttekről sem feledkeztek meg, a zenés-táncos produkciók mellett egy bokszgép segítségével keresték a városrészek legütősebb emberét, a Pápai Csillagász Kör jóvoltából az eget is lehetett kémlelni, sőt meghirdették a kertvárosi és panelkutya szépségversenyt, melyre húsz gazdi nevezte be kutyusát. A szakértő zsűri végül Gyimóti Zsófia Bori nevű németjuhász kutyáját választotta a legszebbnek. A koraesti órákban hirdették ki a főzőverseny eredményét is, a győztes étel a Nyugdíjas Egyesület által készített babos-csülkös pörkölt lett, a nap során a bölcsődének 250 ezer forint adomány gyűlt össze, ami – mint Áldozó Tamás polgármester elmondta – rekordösszegnek számít.

– Bár a tavalyi rendezvény is nagyon jól sikerült, ha lehet, az ideivel sikerült felülmúlni – fogalmazott a városvezető. – Nagyon sokan jöttek el, a kutyaszépségversenyre pedig megkétszereződött a jelentkezők száma, ez ki is jelölte azt az irányt, amit majd folytatni kell. Szeretnék köszönetet mondani minden főzőcsapatnak, akik elkészítették a finom ételeket, és legalább ekkora köszönet illeti a látogatókat, akik adományaikkal segítették a bölcsődét.

Horváth Katalin, a Fenyveserdő Bölcsőde vezetője elmondta, a befolyt összegből az udvari játékokat és a kicsik "járműparkját" fogják bővíteni.

– Műanyag motorokat, talicskákat, fűnyírókat fogunk a felajánlásból vásárolni, ezek ugyanis nem olyan hosszú életűek a gyerekek kezében. Köszönjük a támogatást.

Az este folyamán Solti Ádám színész-énekes műsora, majd a Wild Gerlicék zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában