Mozgás

2023.10.10. 14:00

Európai Diáksport Nap a sümegi Ramassetter Iskolában

Az előző évekhez hasonlóan idén is megmozdult a sümegi Ramassetter Iskola apraja-nagyja az Európai Diáksport Napja alkalmából.

Szijártó János

Az Európai Diáksport Napja alkalmából hagyományosan a sümegi Ramassetter Iskola apraja-nagyja megmozdult Fotó: a szervezők

Amint azt Renczes Ákos testnevelőtől megtudtuk, a megnyitó, a közös bemelegítés, valamint a 2023 méteres futás után tizenhét gyakorlati és öt elméleti helyszínen találkozhattak a gyerekek többek között a szkanderral, a jiu-jitsuval, a judóval, a labdarúgással, a show tánccal, a röplabdával, a kézilabdával, a tollaslabdával, a jógával, a helyes táplálkozással, a megfelelő fogápolással, az egészségtudatos életmóddal és az elsősegélynyújtással. A palettát csatacsillag dobás, csatabárd hajítás, íjászat, darts, petanque, autósport és közlekedésbiztonsági bemutató színesítette. Mindezt a Magyar Diáksport Szövetség képviseletében megjelent Németh Noémi is elégedetten nyugtázta a helyszínen.
Ki kell emelni, hogy a sümegiek a 2022-23-as tanévhez hasonlóan idén is részt vesznek az Aktív Iskola programban. További öröm számukra, hogy tavalyi munkájuk alapján lehetőségük nyílik a Moving Schools Challenger projektben való szerepvállalásra. Mint megtudtuk, az Aktív Iskola heti rendszerességű programjaiban nagy segítséget nyújt az intézménynek a Dabronc Marcal – völgye Egyesület, a Sümeg VSE labdarúgó szakosztálya, valamint a szombathelyi Illés Labdarúgó Akadémia.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában