Farm a város szélén

2023.10.21. 12:00

Már hallgatnak a nevükre a szarvaskúti dámborjúk +fotók

Aki beleül a faágakra szerelt hintákba Szarvaskúton, ahhoz jó eséllyel elkezdenek közelíteni a dámszarvasok. Aki elkezdi nekik kiabálni a javasolt hívószavakat, az egészen közelről csodálhatja meg őket, az idén itt született kicsiket is. Kipróbáltuk, működik a módszer.

Rimányi Zita

Az ügyesebbek több mint tíz dámot megszámolhatnak a Szarvaskút Dámszarvas Farmon

Fotó: Rimányi Zita 

Enzó, Brúnó, gyertek, gyertek! – ezt kell nekik kiáltani, s legalább egyikük elindul, a többiek pedig követik. A hívogatás ismételgetése azért nem árt. Kipróbáltuk, működik ez a módszer, és almaszeletekkel kedveskedtünk a dámcsapat tagjainak. Így sikerült képeket készítenünk róluk, a kecses mozgású, fejtartású szarvasokról, bár a kicsik gyorsasága azért próbára tette az újságíró fényképezési tudását.

Az ügyesebbek több mint tíz dámot megszámolhatnak a Szarvaskút Dámszarvas Farmon. Fehér színűeket, ami a dámoknál nem ritkaság, pöttyöseket is, mert azok rajtuk nagy korukban sem halványulnak el, és egészen sötét szőrűeket. Kipróbálhatják olvasóink, felismerik-e őket a fényképeken a nevük alapján, ugyanis találóakat kaptak. Segítünk azzal, hogy Mámi a vezértehén, Cremor a fehér bika, az ikrek egymástól megkülönböztethetetlenek, a kiskorában cukorfalat Brúnó komolytalan bikává érett, Mokka pedig a fekete tehén.

Nyáron már a zirc-szarvaskúti farmon született Cinti, Sunny Boy, Eperke, Latte és a törékeny Angyalka. Azóta sokat nőttek. Gazdáik, gondozóik, Szitó Martina és Bognár Ákos örülnek annak, ha a szabadon körbesétálható farmon a teljes nyugalmat és szellemi kikapcsolódást nyújtó élményt többen élvezik, ezért hozták ugyanis létre, és a génmegőrzés szintén céljuk. A Hotel Szarvaskút mellett van a farm, az erdő szomszédságában. Martina és Ákos az érdeklődő csoportoknak szívesen beszél bővebben is a dámcsapatról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában