Micsoda hangulat van Alsóörsön!

2023.10.28. 15:43

Gyönyörű környezet, finom ételek és italok, rengeteg ember

Harminc csapat részvételével, kitűnő hangulatban, hatalmas érdeklődés mellett rendezik meg a Balaton-felvidék második kolbászfesztiválját Alsóörsön, az Amfiteátrumban szombaton, melynek védnöke Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. Az eseménynek már a délelőtti megnyitójára az egész országból rengetegen érkeztek, kocsisorok kígyóztak a környéken.

Kovács Erika

Kitűnő hangulat

Fotó: Kovács Erika

Balogh Edina színész, a rendezvény háziasszonya köszöntője után Győrffy Balázs, a NAK-elnök, védnök méltatta a Balaton-régió értékeit, illetve azt, hogy a nyári főszezonon kívül is különleges turisztikai kínálattal rukkolnak ki, amilyen a mostani. Kiemelte, a finom kolbásznak meghatározó szerepe van a magyar gasztronómiában, de nem mindegy, hogyan készítjük el, így az ízesítés, a fűszerezés nagyon lényeges. Győrffy Balázs szerint örvendetes, hogy sok fiatal és gyermek is eljött a fesztiválra, így megismerkedhetnek a tradicionális magyar ételekkel. 

Kemény verseny zajlott
Fotó: Kovács Erika

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere kiemelte, összhangban a helyi Balaton Riviéra Turisztikai Egyesülettel, úgy gondolják, hogy a nyári főszezon mellé kitűnő programokkal célszerű tenni újabbakat is, mint a mostani, mely tavaly ősszel robbant be a balatoni programok közé. Ezúttal is kitűnő hangulatban a kolbásztöltés és -sütés mellett sztárfellépők, finom borok és pálinkák, kézműves kirakodók, őstermelők várják az érdeklődőket, akik adományozhatnak is például iskolának, óvodának, mert képviselőik szintén eljöttek, finomságokat kínálnak. 

Dobrosi Zsolt, az Amfi ügyvezető igazgatója, az esemény ötletgazdája, fő szervező örömmel nyugtázta, mekkora tömeg érdeklődik a rendezvény iránt, amelyen részt vesznek Alsóörs testvértelepülése, a székelyföldi Málnás község képviselői is. Majd köszönettel beszélt Fásy Ádám és Hebling Zsolt támogatásáról. – Milyen jó dolog, hogy ez az étel, illetve a szeretet, a zene összehozza az embereket, és milyen jó az is, hogy kitűnő hangulatban töltünk el együtt egy remek napot – mondta Fásy Ádám, a zsűri elnöke, műsorvezető, a Zeneexpressz tulajdonosa. A zsűriben az elnök mellett helyet foglal Szedlák Attila, a NAK főigazgatója, Sólyomvári Teréz mesterszakács és Mayer Gyula, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke. A kitűnő hangulatról Fásy Ádám és Zeneexpressz nevű csapata is gondoskodik szombaton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában