Programajánló

2023.10.19. 22:07

Hétvégi ajánló: 7+3 remek családi, baráti program Veszprém vármegyében

Gasztro-élmények, kulturális programok, túrák, előadások: október 20-22. között sem fog unatkozni Veszprém vármegye.

Veol.hu

A nagy sikerű Süllőfesztivált is ezen a hétvégén rendezik meg

Forrás: Napló

Fotó: Pesthy Márton

Kulturális csúcsfesztivál Veszprémben

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy az év egyik legizgalmasabb kulturális programja a Chaconne Fesztivál, amely ugyan már elkezdődött, de még vasárnapig tart.

Gyerekekkel az érzelmek tengerén

Október 21-én az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban 5-9 éves gyerekeknek tartanak foglalkozást, amely segít jobban megélni, kifejezni az érzéseiket. A másél órás program fél 10-kor kezdődik. Mint írták, a cél az, hogy közelebbről vizsgáljuk érzelmeinket, és megbeszéljük tapasztalatainkat. Ez lesz az inspirációja azoknak a csodás kézműves alkotásoknak, amelyeket aztán el is készítenek a résztvevők. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött ([email protected]).

Kudarcból előnyt, avagy amit mindenkinek tudnia kell a 21. században

Szintén a veszprémi, megyei könyvtárban, de már 14 órakor kezdődik a „Bátorság útja” 21. századi kompetenciák - címet viselő interaktív előadássorozat harmadik része. A tudásmenedzsment köré szerveződve most azt a kérdést járhatjuk majd körbe, hogy hogyan lehet jobb a bizonyítványunk. 
Mint az előadás ajánlójában olvasható, „a kudarc megélése nézőpont kérdése. Megtanuljuk és példákkal alátámasztjuk, hogy hogyan lehet egy kellemetlen visszajelzésből előnyt kovácsolni és lehetőséggé változtatni. Ezen attitűd kialakításához megismerjük az időgazdálkodás fogalmát, a mindennapokból vett példákkal gyakoroljuk a fontos és kevésbé fontos, sürgős és kevésbé sürgős teendők rangsorolását. Továbbá a tanult tehetetlenség fogalmát is megismerjük és példákon keresztül felismerjük, mik azok a rögzült gondolatok, melyeket célszerű más szempontból is értelmezni, hogy elérjük a sikert. Az előadás célja a felelősség megismertetése és tudatosítása a siker érdekében.”

Könnyű és extrém nehéz túrák

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park több túrát is meghirdetett október 21-re. A Csesznek környéki szurkokokhoz, mint arról beszámoltunk, egy extrém nehezet, míg Balatonfüredre egy könnyű-közepeset. Utóbbinál a Koczor Pincészet alatti füves területről indulnak majd a résztvevők, 10 órakor. A táv 8-10 kilométer, és 6-7 óra a túra időtartama. Mint írták, az őszi geotúrán a szüreti hangulatot árasztó szőlőhegyek oldalában, az eldugott szurdokvölgyek mélyén, a Balaton roppant víztükrére nyíló kilátópontok magasában a természet álomra készülődésének misztériumát is megélhetik a résztvevők. 

Napközben a múzeumban

Szombaton Múzeumi kulisszatitok című programjára vár mindenkit a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum, hogy bepillantást nyújtson a kiállításaik kulisszái mögé. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött ([email protected]) rendezvényen 10-től a restaurátorok munkájába leshetünk be, valamint megtudhatjuk, hogyan kerül egy kerámia egy ásatásról a vitrinbe. 11-kor kezdődik a raktárles, 14 órakor pedig felfedezhetjük a teljes köörűen felújított intézmény teljes épületét. 

Kitör a veszprémi LP-láz

Október 21-én folytatódik az LP LàZ az Íródeák Kávé és Teaházban. A  Veszprémi Vinyl (bakelit) Lemez Baráti Kör Kerekasztalánál ezúttal a fő téma: a költészet hatása a rock/blues zenére. Akusztkus élőzene, csere-bere börze, pop/rock kvíz is várja a zenekedvelőket. A Kerekasztal egyik lovagja a kedvenc előadóművészéről, zenekaráról tart majd  egy rövid kiselőadást, és közös lemezhallgatás is lesz. A belépés ingyenes.

Süllőfesztivál Szigligeten

Október 21-22-án a helyi turisztikai egyesület 16. alkalommal rendezi meg a híres Szigligeti Süllőfesztivált. Szombaton 13 órakor lesz a megnyitó, ezt követően a meryl Street, a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes, a Hollóének, a Late Night Jazz kesztheéy, majd Fekete  Linda és az Intermezzo Latin Club gondoskodik majd a hangulatról. Vasárnap fél kettőkor a Drazsé együttes nyitja a zenei programot, majd jön a Boombatucada, a Hanság Big Band és a Vivat Bacchus Együttes. 

Az idei évben a Süllőfesztivál alapítványi partnere a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a nekik szánt adományokat, tartós élelmiszereket a strandon vagy a várudvar területén lehet leadni. 

Piacok, vásárok minden mennyiségben

Október 21-én a kapolcsi vásár, a zirci és hegymagasi piac is várja azokat, akik a termelői piacok, kézmáves termékek elkötelezett hívei, míg 22-én pedig ismét kinyitja kapuit a káptalantóti és a balatonakali piac. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában