Várják a fűtési szezont

2023.10.01. 14:00

Stabil anyagi helyzetben várják a telet Csabrendeken

Négy évvel ezelőtt nehéz helyzetben vette át a település irányítását a képviselő-testület, ám mostanra elmondható, hogy az önkormányzatnak nincs adóssága, és a kiegyensúlyozott gazdálkodásnak köszönhetően rendezett anyagi körülmények között várhatják a fűtési szezon kezdetét.

Szijártó János

Négy évvel ezelőtt nehéz helyzetben vette át a település irányítását a képviselő-testület

Fotó: Szijártó János

Erről Molnár László beszélt minapi tájékoztatójában Csabrendeken. A polgármester elmondta, hogy a megdrágult energiaárak náluk is előtérbe helyezték a takarékos megoldások keresését. Miután a megfelelő kazán rendelkezésre áll az óvoda épületében, így az a döntés született, hogy azt ismét beüzemelik, és tesztelik a faaprítékkal történő fűtést. Bízom ebben a megoldásban, hogy legalább a tavalyi gázárak szintjén tudunk maradni a költségek tekintetében. Bár a költségvetésünket csak jövő januárban kezdjük tárgyalni, és akkor látjuk majd a támogatásokat, forráslehetőségeket, mégis bizakodó vagyok az önkormányzat működését illetően. Az iskolánk a Balatonfüredi Tankerület fenntartásában van, az óvoda és a bölcsőde viszont hozzánk tartozik. Az óvoda megújult az elmúlt években, a bölcsőde pedig új épületrészként készült el a kisgyermekes családok örömére. A fűtés tekintetében elkülönül egymástól a kettő, az óvoda esetében tudjuk kipróbálni a már említett faaprítékos technológiát, a bölcsinél továbbra is a gázszolgáltatóval állunk szerződésben fogalmazott.

Molnár László
Fotó: Szijártó János


Csabrendeken egyébként jelenleg kilencvenöt gyerek jár óvodába, az intézményt társulásban működtetik Szentimrefalva, Veszprémgalsa, Zalaszegvár és Hosztót önkormányzataival közösen. Molnár László kiemelte, hogy az elmúlt években a kormány sokat tett a falvakért, látványos fejlődés indult el sok helyen a Magyar Falu Program, a TOP-os pályázatok és a falusi CSOK nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően. Mindezt figyelembe véve Csabrendeken is lennének még fejlesztésre váró területek, konkrétan az úthálózat egy részének javítása tűnik egyre sürgetőbb feladatnak. A polgármester hozzátette, bízik abban, hogy a következő évben lesznek olyan pályázati források, amelyekkel ez a terv is valóra válhat. S

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában