Emlékezés

2023.10.28. 19:30

Temetőlátogatás Zircen: így lesznek nyitva a sírkertek a következő napokban

Folyamatosan nyitva lesznek a gyalogosok előtt a zirci köztemetők mindenszentek napján és előtte hétfőn, kedden, az ünnephez közel eső hétvégéken szintén. Sőt, már a múlt hétvégén is így volt, 0-24 órában biztosította a látogatást a szolgáltató és más módon is készült arra, hogy ilyenkor többen a sírjeleknél emlékeznek elhunyt szeretteikre.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita 

A két zirci köztemetőt, az alsót és a felsőt, a Pintér-hegynél, a borzavári úton és a Kossuth utcánál találhatót is a Zirci Városüzemeltetés Közhasznú Nonprofit Kft. üzemelteti. A szolgáltató lapunkat arról tájékoztatta mindenszentek kapcsán többek közt, hogy mobilvécéket helyeztek ki mindkét helyre.
Az üzemeltető az ünnep előtti időszakban – akárcsak ez előző évek során tette – a szokásosnál is jobban ügyel a takarításra, biztosítja a vízvételi lehetőséget, gyakrabban ellenőrzi, mikor telnek meg a szemét-elhelyezésre alkalmas konténerek. A nem gondozott sírokat rendbe rakták, azokon mécseseket helyeznek el. A társaságtól kapott tájékoztatás alapján a temetőket krizantémokkal díszítik fel munkatársai. 

Az autókkal való megállás a sírkertek közelében biztosított. Az ilyenkor megnövekedő látógatószám Zircen a temetők környékén nem indokolja a forgalomirányítást, ugyanis mindkét helyszínen az év egészében nagy parkolóhely áll rendelkezésre. Ezek frekventált részeken vannak, így őrzésükre sincs szükség az eddigi tapasztalatok alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában