Vidám ünneplés

2023.10.11. 20:00

Zörögtek a kocsik, ment a kisrobi is a csetényi szüreti felvonulásra

Pörgött, forgott a szoknya, zörögtek a kocsik, pattogott az ostor, szólt a kereplő, ez jellemezte az októberi szüreti felvonulásunkat – írta a csetényi óvoda vezetője, Kelemen Anita.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

A gyermekek már hetekkel korábban izgatottan várták a felvonulást, arról tereferéltek, ki milyen szoknyát vesz fel, ki fog lóháton, pónival érkezni, vagy traktorral, teherautóval, kisrobival. A lányoknak, az asszonyoknak köszönhetően még az utolsó napokban is járt a tű, forgott a varrógép, készültek az új öltözetek, kis- és nagyméretben. Idén is többen öltöttek viseletet, lovaglószoknyát, a férfiak pedig kalapban, betyárruhában vettek részt a vidám szüreti ünneplésen. Sokan önkéntesként járultak hozzá a sikerhez, ami a vendégként a faluba érkezőket meglepte. 

Forrás: olvasó

Az esti bált Nagy Attila polgármester nyitotta meg, köszöntötte a részvevőket és Vörös Tamarát, valamint édesapját, Vörös Józsefet, akik az idei Nemzeti Vágtán is sikeresen szerepeltek. A faluvezető elmondta, nagy hatással van életünkre az elődeinktől kapott örökség, a minta, melyet tovább viszünk és átadunk az utánunk következő nemzedéknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában