83-as út

2023.11.05. 07:00

110-zel Pápa és Győr között – 5 perces videón a sokak életét megkönnyítő fejlesztés eredménye

Nemrég adták át a 83-as főút Pápa és Győr közötti, 36 kilométer hosszú szakaszát, ennek köszönhetően húsz perccel rövidül a menetidő a két város között.

Veol.hu

A felújítás révén a 83-as főút északi vonala mellett található települések forgalma is enyhül a jövőben − idézte fel a kisalfold.hu. Mint írják,a mintegy száz milliárd forintos beruházással elkészült fejlesztés újdonsággal is szolgál: egyedülálló az országban, hogy a győri bevezető szakasz mindkét turbó körforgalmában nyomógombos jelzőlámpa segíti a jövőben a gyalogosok és a kerékpárosok átkelését.

Számok és érdekességek az útépítés kapcsán

A projekt jelentőségét mutatja, teszik hozzá a beszámolóban, hogy „összesen 3 613 822 m3 földanyagot mozgattak meg, több mint 110 000 m3 betont, és több mint 141 000 m3 aszfaltot építettek be a szakemberek. Emellett a beruházáshoz felhasználtak mintegy 150 kilométernyi szalagkorlátot és 71 kilométernyi vadvédő kerítést is. A projekt érintett szakaszán a zöldövezet növelése érdekében 2024. áprilisig 9900 fát és 207.131 cserjét is telepítenek”.

Oldalunkon mi is beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János építési és közlekedési miniszter elsők között vették igénybe a 83-as út Győr és Pápa között átadott 36 kilométer hosszú szakaszát. Mint írtuk, ez 2023 legnagyobb infrastrukturális beruházása Magyarországon. Az új 2x2 sávos főút Pápa és Győr közötti szakasza regionális folyosóként köti össze a térség városait, a külön szintű csomópontok építésével dinamikusabbá és biztonságosabbá válik az utazás. Korábban a Győr-Pápa közötti távolság megtételéhez átlagosan 50-60 percre volt szükség, az új főút megépítésével ez az idő a felére csökken. 

A portál egy videót is készített, így könnyebben el tudjuk képzelni, milyen érzés 110 km/órás sebességgel a vadonatúj úton autózni. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában