Szemléletformálás

2023.11.14. 09:00

A kerékpározást népszerűsítette Márkó és Bánd

A megvalósult "Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken" projekthez kapcsolódóan kerékpáros közlekedést népszerűsítő szemléletformáló kampányt, annak keretében zárórendezvényt, átadó ünnepséget szervezett Márkó és Bánd Önkormányzata, valamint a Pro Veszprém Nonprofit Kft.

Benkő Péter

A szemléletformáló kampány december 4-én a két település óvodáiban folytatódik

Forrás: HATESZ Egyesület

A projekt kötelező elemeként szükséges szemléletformáló kampányt szervezni, ennek egyik eseménye volt a kerékpározás népszerűsítését (kerékpár, mint közlekedési eszköz) és a biztonságos közlekedés feltételeit ismertető kerékpáros túra. November 11-én, szombaton a HATESZ Egyesülettel összefogva kerékpáros túra indult Bándról Veszprémbe, a Bakony Expó meglátogatására. Az elkészült utat a túra során hivatalosan a márkói malomhídnál adták át, ennek keretében rendezték egyúttal a projektzárást. A fejlesztés a Veszprémből induló kerékpárút Márkó és Bánd közigazgatási területeire eső szakaszát, településenként egy-egy pihenőhely létesítését, valamint az év végére elkészülő buszöblök (közlekedési kapcsolat, lévén hivatásforgalmi kerékpárút) újjáépítését, illetve felújítását foglalta magában. A szemléletformáló kampány december 4-én a két település óvodáiban folytatódik, bringás manók, Mikulás érkezésével és közlekedésbiztonsági előadással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában