Mozgással-Tudással az Aktív Időskorért

2023.11.15. 21:00

Az életminőségünk rajtunk múlik

A népes és vidám nyugdíjas csapat egy kellemes séta után érkezett meg a padragkúti művelődési házba, ahol Kovács Kriszta szenior tréner tartott előadást arról, hogy mitől tölthetjük egészségesebben, örömtelibben nyugdíjas éveinket.

Tisler Anna

Egy egyszerű gyakorlattal ellenőrizték, kinek milyen állapotban vannak a lábizmai

Fotó: Tisler Anna

A  Mozgással-Tudással az Aktív Időskorért Programban, amely az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával valósult meg a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége szervezésében, november 15-én zajlott.

Veszprém vármegyéből egyedül Ajkán tartottak rendezvényt a program keretében, amelynek  célja az időskorral  kapcsolatos szemléletformálás, az életminőség javulása. Kovács Kriszta előadásában elmondta, hogy fontos a rendszeres mozgás, amely lehet séta, otthon vagy társaságban végzett torna. A családtagok mellett a közösségi élet is szebbé teszi a napokat. Az azonos érdeklődési körű emberek közös időtöltése, a nyugdíjasklubban vagy  a közelben lakó kortársakkal közös programok, ami lehet egy kellemes beszélgetés, feldobja a napot. Az élethez nélkülözhetetlen a pénz, de nem az anyagi helyzet határozza meg az életminőséget. Tudatosítsák magunkban azt, hogy a világ folyton változik, a fiataloknak más az életritmusuk, a szokásaik. 

A Padragi Örömködők tánccal szórakoztatták kortársaikat, a vendéglátáshoz a padragkúti Jó Szerencsét Nyugdíjas Klub sütötte a pogácsát.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában