Ünnep

2023.11.17. 11:00

Az időseiket köszöntötték Nemesvitán

A településen élő fiatal és középkorú lakosok számára fontos feladat és egyben kötelesség is gondoskodni arról, hogy méltóságteljes öregkora legyen minden idősödő embernek ebben a felgyorsult, rohanó világban. Sokszor éppen azokra nem jut elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne erre.

Tóth B. Zsuzsa

Nemesvitán az időseknek szólt a köszöntő. Az ünnepelteket a Marcali Bajtársi Dalárda szórakoztatta Fotó: önkormányzat

Erről volt szó az idősek köszöntésén a település kultúrházában. Az ünnepelteket a nemesvitai önkormányzat nevében Kötélné Gombás Rózsa korelnök méltatta, hangsúlyozva, hogy ők építették a jelent, amelyet a gyermekek és unokák számára tovább építeni kötelességük a fiataloknak. Mindannyiuk nevében megköszönte azt a sok-sok jót, bölcsességet, élettapasztalatot, amelyet átadtak számukra az elmúlt évtizedek folyamán.

Az idősek napja alkalmából rendezett ünnepségen a település hatvan év feletti lakóit köszöntötték. A szónok üdvözölte a megjelent vendégeket, majd ajándékcsomaggal és virággal köszöntötték a kerek születésnapot ünneplőket. A 60 éves Nagy Jánosné Évát, Lener Zoltánt, Szücs Imrét, a 70 esztendős Juhász Mártát, Szollárné Turóczy Évát, Effenpergel Józsefet, Ozorai Józsefet, a 80 éves Nyiri Péternét, a 90. évét betöltött Kalmár Józsefnét, Sáfár Albertnét. A távol maradt születésnaposok: a 60 éves Pávits János, Csali János Ferenc, Vőfély Péter, a 70 esztendős Nagy Zoltán, Töreki János, a 80 éves Antal Józsefné. Külön köszöntötték a település legidősebb hölgy lakóját, Reizner Lászlónét, aki 93 éves, és a legidősebb férfit, Kovács Pált, aki 94. életévét is betöltötte. Kellemes estét töltöttek el együtt a vendégek, a jó hangulatról a Marcali Bajtársi Dalárda gondoskodott. Verset mondott Ács Rebeka Villő. Vacsora közben harmonikaszó szórakoztatta a vendégeket, és minden ünnepeltnek eljátszották a kedvenc nótáját. Megható volt hallgatni, ahogy az ünnepeltek együtt énekelték a Vitai fenyveserdő aljában című nótát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában