Veszprém Vármegyei Prima Díj

2023.11.15. 16:00

Családi vállalkozások a fókuszban

Munkájuk elismeréseként vállalkozókat is díjazott a Veszprém Vármegyei Prima Díj ünnepélyes díjátadó gáláján pénteken este a Pannon Egyetemen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Vármegyei Szervezete (VOSZ).

Szijártó János

A 2023. évi Vármegyei Év Vállalkozója Díjakat Gazsi Attila, a VOSZ  elnökhelyettese, megyei elnök és Eppel János országos elnök adta át. Elsőként Fazekas Bálint, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója, majd Ürményi Norbert és Ürményi Adrián, az Ada-Bau Kft. két tulajdonosa, harmadikként pedig Szalczinger János, az Allegro Café Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az elismerést.

Fotó: Szijártó János/Napló

Fazekas Bálint a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója, családi vállalkozásuk, az Euronics Műszaki Áruházlánc Magyarország legnagyobb hálózattal büszkélkedő műszaki szakkereskedését mondhatja magáénak. Édesapja, Fazekas Zsolt a 80-as években az ország első bevásárlóközpontjában dolgozott Balatonfüreden. Amikor 1989 februárjában bejegyezték a céget, társaságuk volt az első magánvállalatok egyike, amely létrejött az országban.

Ürményi Norbert és Ürményi Adrián az Ada-Bau Kft. tulajdonosa. A cég 1997-ben családi vállalkozásként jött létre, és áthidalva egy generációváltást, a mai napig ebben a formában működik. A műanyag és alumínium nyílászárók, függönyfalak, télikertek gyártásával és beépítésével foglalkozó vállalat az elmúlt negyed évszázadban való folyamatos fejlődésének köszönhetően vármegyénk egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát.

Fotó: Szijártó János/Napló

Szalczinger János az Allegro Café Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalkozás 2001 novemberében indult útjára, kezdetben kilenc munkavállalóval, ma 52 család megélhetését biztosítja. Az étterem kiemelkedő jellemzője a minőségi önkiszolgáló vendéglátás, amely középpontjában a hagyományos magyar ízek és a nemzetközi konyha ételei állnak. 2020-ban nyitották meg második éttermüket Nemesvámoson.

Fotó: Szijártó János

Elhangzott, hogy az Országos Év Vállalkozója díjat Boross Ottó, a Vemévszer Kft. ügyvezető igazgatója kapta, aki Veszprém vármegyét képviselve decemberben veszi majd át Budapesten Orbán Viktor miniszterelnöktől és a VOSZ elnökségétől az elismerést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában