Veol podcast

2023.11.19. 16:00

Együttműködést kötött a Pannon Egyetem és a Digitális Tudásközpont

A Veszprémben folyó tudományos élet színesítése, közös gondolkodás kezdeményezése a város szellemi és digitális életével kapcsolatban: egyebek mellett ez a célja az Európa Kulturális Fővárosa program keretében létrejött veszprémi Digitális Tudásközpontnak, és ezt a közös gondolkodást hivatott elősegíteni a Pannon Egyetemmel napokban kötött együttműködési megállapodás.

Juhász-Léhi István

Az eseményen Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: számos projektet indítottak, amelyek a digitális művészeteket vitték tovább, és nagy örömükre szolgált, hogy sikeresen működött az elmúlt években a központ.  Az eseményen elhangzottakat Juhász-Léhi István, a veol.hu újságírója rögzítette.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kijelentette: a Pannon Egyetem számára a műszaki informatika oktatása évtizedek óta kulcsterület, sok új képzés indult helyben az informatikával kapcsolatban. 

Előremutató kezdeményezésük volt az intézmény létesítése azoknak, akik megálmodták a tudásközpontot – erről Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja beszélt. Törekednek rá, hogy minél több diplomást bocsássanak ki a műszaki, természettudományos, informatikai, matematikai képzési területen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában