Átadó

2023.11.17. 14:00

Finisbe ért a badacsonyi Tátika felújítása

Megkapta a használatbavételi engedélyt a badacsonyi kikötő szomszédságában álló Tátika, ami azt jelenti, hogy rövidesen a hivatalos átadás is megtörténhet.

Szijártó János

Átadás előtt áll a Tátika Badacsonyban, már a használatba vételi engedély is megvan Fotó: Szijártó János

Erről Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója tájékoztatta munkatársunkat. Mint megtudtuk, az ikonikus épület 2023-ban végre visszanyerheti régi fényét, a kikötő környezete is megszépül, és már így várhatják a következő idegenforgalmi szezonban a vendégeket, kirándulókat, turistákat.
Korábban írtuk, hogy a BTTF a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztusi döntése alapján átvette a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait. Azonban a konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látja el. Brájer Éva érdeklődésünk kapcsán azt is elmondta, hogy nemcsak maga az épület, hanem a hozzá kapcsolódó tartalom is kiemelten fontos számukra, így terveik szerint a Tátika a szőlőhegy, illetve a borászok tevékenységének is hírmondója lesz a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában