Kerek évfordulót ünnepeltek

2023.11.11. 15:30

Negyvenéves a darvastói intézet

Idén negyvenéves a darvastói foglalkoztató intézmény, amelyet a Fővárosi Tanács 1983-ban létesített. A kerek évfordulót kedden szakmai nappal, pénteken irodalmi programmal, szombaton színes műsorral ünnepelték a Félúton Ház Alapítvány szervezésében az intézmény szakmai közreműködése mellett.

Szijártó János

A darvastói lakók szép műsorral készültek a negyvenedik évfordulóra, minden egyes produkció óriási sikert aratott

Fotó: Szijártó János/Napló

A jubileumi rendezvényen részt vett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő, aki beszédében úgy fogalmazott, hogy egy társadalom annyira erős, amennyire a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb, leginkább elfeledett tagja erős. – Ezen a téren még sok pótolnivalónk van itt, Magyarországon, mégis azt mondhatom, hogy a darvastóiakon ez nem múlik. Akik itt dolgoznak, itt élnek, mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ebben a megközelítésben is minél erősebbé váljon, és ne legyen olyan tagja a társadalomnak, akinek nincs életesélye. Azt is szokták mondani, hogy akinek több adatott, annak többet kell adnia. Azok, akik itt dolgoznak és gondoskodnak mások életéről, próbálják azt teljessé tenni, ők tényleg a legtöbbet adják, amit ember adhat. Hasonlóképpen a Darvastón élőkhöz, akik szintén a saját életüket osztják meg a róluk gondoskodókkal. Ennek az együttműködésnek az eredménye pedig nem egy ápolt–gondozó viszony, hanem két teljes élet találkozása – emelte ki beszédében a miniszter.

Fotó: Szijártó János/Napló

Hanich Ferenc intézményvezető azt hangsúlyozta, hogy a negyvenedik évforduló a Darvastón élőkről szól, akiknek ez az otthonuk. Sőt, több is annál, hiszen itt kulturális tevékenységet végezhetnek, mentálhigiénés és egészségügyi ellátásban is részesülnek. Róluk szól ez az ünnep, és az őket példás módon segítő dolgozókról, akik a gondoskodó családot, az otthont pótolják számukra.

Fotó: Szijártó János/Napló

Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója úgy vélekedett, hogy az alapító erős falakat épített a jövő részére, hiszen az intézményben a mai napig magas színvonalú munka folyik, amely az itt lakók életét teljessé teszi. Mint mondta, ezért köszönet jár az alapítónak, az összes igazgatónak, a dolgozóknak és az itt élőknek és a hozzátartozóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában