Kettős ünnep

2023.11.13. 17:30

Újabb fejlesztés Dákán (fotókkal)

Kettős ünnepre gyűltek össze a dákaiak. A Márton-napi felvonulást megelőzően adták át a község harmincmillió forintból felújított orvosi rendelőjét. Az eseményen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is jelen volt.

Haraszti Gábor

A megvalósult beruházások a településen élők életminőségének javulását szolgálják

Fotó: Haraszti Gábor

A beruházás anyagi hátterét a Magyar Falu Program biztosította. A térség országgyűlési képviselője köszöntőjében azt mondta, a Magyar Falu Program keretében országosan hatszáz, Pápa vonzáskörzetében tizenegy orvosi rendelő újult meg illetve épült újjá.

Nagy Norbert polgármester beszédében köszönetet mondott Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek a projekthez nyújtott segítségéért.

– Az elmúlt időszakban nem ez az első beruházás, ami településünkön megvalósult – emelte ki a falu vezetője. – Szűk egy esztendővel ezelőtt a Dákai Meseház Óvodát mintegy húszmillió forintból újítottuk fel, büszkék lehetünk arra, hogy az épület óvodai és rendelői része gyönyörű szép lett. Képviselő úrral egyeztetve sikeresen pályáztunk többek között óvodai játékokra, ravatalozóra, falubuszra, épületfelújításra, ezek mind-mind olyan beruházások voltak, amiket önerőből nem tudtunk volna megvalósítani. Úgy gondolom, a falunap és a búcsú után ezzel a Márton-napi felvonulással ismét egy színvonalas eseményt tudtunk megrendezni, köszönet illet mindenkit, aki ebben közreműködött – fogalmazott a polgármester.

A település lakóinak nevében Varga Mónika köszönte meg a polgármester dákaiakért végzett fáradhatatlan munkáját. – Elkötelezettsége a fejlődés iránt, az itt élő összetartó közösség munkájával ötvözve a település több pontján is látványos eredményeket hozott: megújult az óvoda, a játszótér, a ravatalozó, a hivatal épülete, parkoló és garázs készült, a temetőben urnafal. Kiépült a karácsonyi világítás, sikeres fásítási program történt, falugondnoki szolgálat kezdte meg működését. Megvalósult eszközbeszerzés is, mely a karbantartási tevékenységet, a gyerekek és idősek szállítását segíti, illetve a sportegyesület működését támogatja. Buszöblöt alakítottak ki, gyalogoshíd épült, parkosítás zajlott, a közterületek illetve a temető rendszeres gondozása mellett. Az imént átadott orvosi rendelő és védőnői tanácsadó felújításával pedig egy újabb jelentős fejlesztés valósult meg. Ezt az alkalmat megragadva mindannyiunk nevében szeretném megköszönni önnek azt az odaadó, lelkiismeretes munkát, amely a település épülését szolgálta – fogalmazott Varga Mónika. A beszédeket követően táncház, forralt bor, tea, zsíros kenyér várta a felvonulókat, akik a tábortűz mellett melegedhettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában