Veol podcast

2023.12.15. 14:00

A közművelődésnek szenteli az életét az Agóra igazgatója, Neveda Amália

2008. december 1. óta vezeti az Agóra Veszprém Kulturális Központot, illetve az elődjét; 2020-ban Bessenyei György-díjat kapott, idén márciusban pedig átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést a műsor vendége Neveda Amália, művelődésszervező, okleveles kulturális mediátor, közművelődési szakember. az Agóra igazgatója.

Komaniczki Zoltán

Neveda Amália

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során kiderült, már a pályaválasztásnál eldőlt, hogy a közművelődésnek szenteli az életét Neveda Amália. Már általános iskolásként is mindig részt vett a közösségi életben, minden olyan iskolai csoportnak a tagja volt, ami létezett akkoriban. Művelődésszervező diplomát szerzett, majd kezdetben a Cholnoky lakótelepi könyvtárban dolgozott, párhuzamosan a városi művelődési központtal, jelenleg az Agóra Veszprém Kulturális Központ igazgatója. Az Agóra 2020-ban megkapta a Minősített Közművelődési Intézmény címet, amelynek viselése 3 évig szól, utána újból lehet pályázni. Az intézmény célja viszont a Közművelődési Minőség Díj, mely örökös díj, de ennek előfeltétele a mostani cím megszerzése volt. Neveda Amália kiérdemelte a Bessenyei György-díjat, idén márciusban pedig átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést. Az igazgató elmondta, szoros az intézmény kapcsolata a Nemzeti Művelődési Intézettel - oktatóként is számítanak rá a képzések során. 

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában