Előkészületek

2023.12.18. 16:00

Épületenergetikai fejlesztések katasztrófavédelemnél Veszprémben

Európai uniós forrásból elkészültek a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (VMKI) veszprémi épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei.

Veol.hu

Fotó: Cseh Zoltán

Veszprém VMKI veszprémi épületének energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 23 103 910 forintból valósult meg - tájékoztattak. 

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 23 103 910 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában