Német és angol szókincs

2023.12.20. 21:00

Karácsonyról vetélkedtek Ajkán

A karácsony témakörben szervezett az Ajkai Bródy Imre Gimnázium idegen nyelvi munkaközössége a város és a környék általános és középiskolái számára idegen nyelvi versenyt, amelyet 1996 óta hirdetnek meg.

Tisler Anna

Az idén német és angol nyelvből 60 három fős csapat nevezett.  Mindegyik feladatsorban a karácsony témakörhöz kapcsolódó szókincs ismeretét értékelték, volt kereszt- és képes rejtvény, illetve szövegértési feladatok, az angolosoknak  „Kahoot! interaktív kvíz.  A házigazda bródysok mellett szépen szerepeltek a városlődi Paul Angermann Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, az ajkai  Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint az Ajkai Gimnázium Technikum Szakképző Iskola Általános Iskola Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegység, és az Ajkai Eötvös Loránd -Kossuth Lajos Általános Iskola csapatai. A sikeresen szereplő diákok jutalmazását többek között  a Pápai Tankerületi Központ támogatta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában