Terjed a vírus

2023.12.13. 14:32

Kötelező maszkhasználat és részleges látogatási tilalom a pápai kórházban

A Covid-19 megbetegedések számának emelkedése miatt a Pápai Gróf Esterházy Kórházban új eljárási szabályokat vezetett be Havrilla Gyula főigazgató.

Haraszti Gábor

Forrás: Archív: Nagy Lajos

Az intézmény területén minden beteg és látogató számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata. A főigazgató saját hatáskörben visszavonásig a belgyógyászati osztályon, a krónikus osztályon, valamint az ápolási osztályon látogatási tilalmat rendelt el. Ez alól csak a súlyos állapotú betegek esetében előzetes osztályvezetői, kezelőorvosi vagy ügyeletes orvosi engedéllyel lehet kivételt tenni.

A látogatási tilalommal nem érintett osztályokon látogatásra csak egészséges, tünetmentes hozzátartozó érkezhet. A látogatás során mindvégig az orrot és szájat eltakaró sebészeti vagy textil szájmaszk használata kötelező, ahogy az intézménybe lépéskor a kézfertőtlenítés is. Látogatás csak a kijelölt sávban lehetséges, mindennap 14-től 17 óráig, hétvégén 10 és 12 óra között.

A betegek számára csomagot naponta 17 óráig a portán lehet leadni. A fertőzések terjedésének megelőzése érdekében valamennyi ellátóhelyre a betegekkel egy kísérő jöhet, kiemelve a sürgősségi betegellátó osztályt – áll a kórház közleményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában