Ingyenes szemételhelyezés

2023.12.21. 07:00

Elkezdődhet a zirci hulladékudvar gyűjtőedényeinek beszerzése

A zirciek közül többen szívesen használnák a város határában elkészült hulladékudvart, azonban eddig csak azt írhattuk meg róla lapunkban, hogy elkészült, de konténerek még nincsenek benne, így nem nyithatott meg. Most azt a hírt kaptuk, hogy elkezdődhet a gyűjtőedények beszerzése.

Rimányi Zita

A zirci hulladékudvar elkészült, gyűjtőedények hiányában még nem működik, de van ok a bizakodásra, esély a beszerzésre

Fotó: önkormányzat

Ahogy eddig, most is a veszprémi hulladékudvarba vihetik leadnivaló holmijaikat a zirciek, de érthetően kevesen tették meg ezt az elmúlt években, a távolság, a szállítás szükségessége miatt. Jól jönne nekik a város határában lévő, szép intézmény, de az még nem működik. Úgy tudjuk, hogy a zirci hulladékudvart már 2021 tavaszán elkezdték kialakítani, és még abban az évben végeztek is a kivitelezéssel.

A beruházáshoz az önkormányzat helyet biztosított, a projektgazda egy konzorcium, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-Kezelési Önkormányzati Társulás. Elnökétől, Bázsa Botondtól kértünk tájékoztatást. Válasza szerint, ha külső, pályázati forrás nem áll rendelkezésre, akkor saját erőből oldja meg a társulás az edényzet beszerzését, de egyelőre nincs hivatalos információja arról, hogy a beszerzésre ne lenne külső forrás. "Nekünk is érdekünk a mielőbbi nyitás, de ennek időpontja jelenleg még bizonytalan" – áll a lapunkhoz eljuttatott levélben.

A hulladékudvarokra vonatkozó új szabályok szerint egyébként azok már lakhelytől függetlenül használhatók. Ugyan ezeken a helyeken ingyenesen, de csak szétválogatva lehet elhelyezni a feleslegessé vált holmit, és csak az évente hulladékfajtánként megengedett mennyiségben. Erről gyakorlati, helyszíni tapasztalatok alapján már írtunk lapunkban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában