Összefogtak

2023.12.14. 12:00

Rászorulóknak gyűjtöttek a Tarczy diákjai

Idén sem szakadt meg a hagyomány, a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai immár hetedik éve gyűjtenek a rászorulóknak cipősdobozba csomagolt ajándékokat. A meglepetéseket a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának ajánlották fel a tanulók.

Haraszti Gábor

Vas Zita (jobbra) 87 ajándékcsomagot adott át Svasticsné Hegedűs Henriettnek

Fotó: Haraszti Gábor

Ahogy azt Vas Zita ifjúságvédelmi felelőstől megtudtuk, évről évre több csomagot gyűjtenek össze, idén hatvanan mintegy nyolcvanhét cipősdobozt állítottak össze a gyerekek, fiúknak és lányoknak egyaránt. – Azt szeretnénk tudatosítani a gyerekeben, hogy adni jó – fogalmazott az ifjúságvédelmi felelős.

Svasticsné Hegedűs Henriett, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője elmondta, több iskolától is kapnak felajánlásokat, az egyik legrégebbi támogatójuk a Tarczy-iskola, mely minden évben kérés nélkül állítja össze a csomagokat, amelyeket nagy örömmel vesznek át és adnak tovább a hátrányos helyzetűeknek.

A gyerekek összefogtak azért, hogy gyerekeket segítsenek
Fotó: Haraszti Gábor

– Rendkívül megható és felemelő érzés, hogy karácsony közeledtével gyerekek összefognak azért, hogy olyan gyerekeket segítsenek, akik különben nem jutnának ajándékhoz. Minden évben szépen összeállított csomagokat szoktunk kapni, ezek valóban örömet okozó ajándékok, amelyeket mindenki szívesen fogad. A felajánlásokat a tartós élelmiszercsomagokkal együtt szállítjuk majd ki. Ezúton is szeretném megköszönni a tanároknak, a gyerekek és a szülőknek a támogatást.

A csomagokat a válogatást követően várhatóan december 19-ig szállítják ki a Pápa környéki településekre. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában