Autóban a hidegben

2024.01.24. 10:24

Gépjárműben lakik a veszprémi pár

A napokban nagy figyelmet kapott egy pár helyzete, akik életvitelszerűen élnek egy kombi BMW-ben a Stromfeld utca 10. melletti parkolóban. Az eset felkeltette az önkormányzat és a képviselő-testület figyelmét is.

Veol.hu

Ebben az autóban él a veszprémi pár

Fotó: Pálinkás Roland/Facebook

A pár korábban jogosult volt a nővérszálló lakáscélú használatára, ám az épület felújítása miatt ideiglenesen el kellett hagyniuk azt. Az önkormányzat alternatív elhelyezést kínált számukra a felújítás idejére, de sajnálatos módon eddig nem vették igénybe ezt a lehetőséget. A legutóbbi önkormányzati javaslat értelmében, ha továbbra sem hajlandóak az alternatív elhelyezésre, akkor az autójukkal beállhatnak a hajléktalanszálló telkére, és igénybe vehetik a Máltai Szeretetszolgálat által nyújtott szolgáltatásokat. Fontos azonban, hogy ehhez mindkét fél együttműködése szükséges. Az önkormányzat bízik benne, hogy nyitottak lesznek a megoldásokra, hiszen a városvezetés számára is elsődleges fontosságú, hogy senki se kerüljön olyan nehéz helyzetbe, amilyenbe ez a pár került.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában