Közösségi közlekedés

2024.01.26. 16:42

Képviselői javaslatok a V-Busz szolgáltatásaihoz

A V-Busz Kft. a helyi közösségi közlekedésben egyre jobban teljesít, de az utasok számának további növeléséhez újabb és újabb lépések szükségesek, közölte Gerstmár Ferenc, az LMP – Magyarország Zöld Pártja veszprémi önkormányzati képviselője.

Veol.hu

V-Busz (illusztráció)

Fotó: Balogh Ákos /archív

Felidézte, egyéni választókerületi képviselőként az utóbbi időben két kezdeményezése volt. 

– Lakossági megkeresések nyomán jeleztem a V-Busz Kft. ügyvezetőjének, hogy utaskikérdezés, igényfelmérés módszerével hasznos lenne utánajárni azon kérés létjogosultságának, hogy a 8-as és 8A-s járatok a korábbiaknak megfelelően az Aradi vértanúk utca – Március 15. utca felé közlekedjenek, hiszen így a Jutasi úti lakótelep keleti részén élők számára könnyebben elérhetővé válna a Cholnoky-városrész és a Stop Shop bevásárlóközpont – fogalmazott Gerstmár Ferenc, aki beszélt másik javaslatáról is. 

– A jegyautomaták beváltak a jegy- és bérletértékesítésben. Költségvetési javaslataim között ezért szerepeltetem V-Busz jegyautomata telepítését a Láhner György utcai megállóba és a Haszkovó utca nevű megállóba. Előbbi a Bakonyalja városrészben teremtené meg a jegy- és bérletvásárlási lehetőséget, utóbbi pedig a Jutasi úti lakótelep legforgalmasabb megállójában – tette hozzá.

Kitért arra is, a közgyűlés decemberi döntése értelmében februártól egy vonaljegy áráért, 350 forintért vásárolhatnak bérletet a diákok Veszprémben a V-Busz járataira, és – a képviselő javaslata nyomán – 350 forintos havi bérlet megvásárlására jogosultak azok is, akik a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet szerint gyermekes bérletet válthatnak. Gerstmár Ferenc megjegyezte, hogy a gyermekes bérlet bevezetése 2015-ben az ő kezdeményezésének köszönhetően valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában