Volánbusz

2024.01.08. 11:00

Lásd, hol jársz, tudd, mi történik

Elérhetővé tették a Volánbusz helyközi autóbuszainak valós idejű közlekedési adatait a Google-térképen. A társaság helyközi járatainak menetrendje ugyan már 2017 óta elérhető, de a statikus információkat valós idejű utastájékoztatási adatok váltották fel az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

Országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google-térkép felületein. A járművekről már valós idejű utastájékoztatási adatokat láthatnak a felhasználók a szolgáltatásban, tehát a váratlan forgalmi helyzeteket, leállásokat, tereléseket is tudja végre kezelni a rendszer, így az utasok ezekre a helyzetekre reagálva akár újratervezhetik utazásukat. A társaság célja, hogy járműkövető rendszereinek folyamatos fejlesztésével és tökéletesítésével egyre szélesebb körű, naprakész információkat és pontos tájékoztatást nyújtson az utasoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában