Veol podcast

2024.01.28. 16:31

Rendben működik az új okos parkolóhely-tájékoztató rendszer Veszprémben (PODCAST)

Kiépült Veszprémben az az integrált kamerarendszer, amely a hozzá tartozó információs kijelző táblák révén folyamatosan frissítve tájékoztatja a közlekedőket, hogy hány szabad hely van a köztéri parkolókban – csökkenthető a parkolókereséssel töltött idő, javulnak a környezetédelmi mutatók a komplex parkolás-, forgalomirányítási és információs rendszer átadásával, a projektet a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. valósította meg – a műsor vendége Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója.

Veol.hu

Temesvári Balázs, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt vezérigazgatója volt stúdiónk vendége

Forrás: Veol.hu

Temesvári Balázs a részletek között ismertette: csaknem ötven kamerát telepítettek a belvárosban, a személyiségi jogi védelemről szóló előírásoknak megfelelően; csak gépjárműdarabszámot figyelnek, az adatokat egy központi szervernek továbbítják, amely feldolgozva az adatokat megjeleníti a kijelző táblákon a szabad helyek számát. November-decemberben tartották meg a tesztelési és próbaüzem időszakot, jelenleg kilencven-kilencvenöt százalékon áll a rendszer; csak kisebb simításokra van szükség, amelyekkel rövid idő végeznek majd, és ez addig sem befolyásolja a működést.

Temesvári Balázs a fejlesztés egyik legnagyobb hozadékának nevezte, hogy a szakemberek a levegőben megjelenő szállópor 15-20 százalékos csökkenésével kalkulálnak. Kérdésre válaszolva megerősítette, eladja a város a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft.-t, de ez semmilyen változást nem jelent a szolgáltatást tekintve, az adásvételnek praktikussági okai vannak.

Híresen elkötelezett a VKSZ Zrt. a környezetvédelem, a fenntarthatóság területén - ez stratégiai jelentőségű a vállalat számára. Mi mindenben jelenik meg a környezettudatosság a tevékenységek elvégzésénél?

Oktatási politikával biztosítják, hogy munkatársaik a minőségügyi- és környezetvédelmi célok megvalósításához szükséges tudással és felkészültséggel rendelkezzenek.

Környezeti nevelés programok keretében óvodás, általános és középiskolás korosztálynak tartanak érzékenyítő, kreatív és a gyakorlatias foglalkozásokat, melyek során átadják az általunk képviselt fenntarthatósági szemléletet.

A cég folyamatosan felülvizsgálja, értékeli a minőségügyi- és környezetvédelmi rendszer működéshez szükséges feltételek érvényesülését, tevékenységüket és ügyfélkapcsolatukat, és érvényesítik az eredményeket folyamataikban.

Aktuális feladat a téli időszakokban adódó helyzetek kezelése – milyen a cég felkészültsége síkosságmentesítésre egy esetleges komolyabb hó- és jéghelyzetre?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában