Legyünk a remény és a béke emberei

2024.01.05. 07:00

Udvardy György veszprémi érsek újévi szentmisét mutatott be

A polgári új év első napján Udvardy György veszprémi érsek mutatott be szentmisét Takáts István érseki általános helynök, plébánossal január 1-jén a Szent Mihály-főszékesegyházban.

Veol.hu

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szentmise kezdetén a hívek együtt kérték a béke fejedelmét, hogy teremtsen minden ember szívében békét, így bizalommal, reménnyel tekinthetnek a jövőbe. Az Isten jót akar, készíti azt a jövőt, amiben növekedni tudunk.

Udvardy György prédikációjában azt mondta, a polgári év kezdetén a Boldogságos Szűz Máriára mint Istenanyára emlékezünk és kérjük az ő közbenjárását. Az új év kezdetét a bizalom megújításának időszakaként éljük. Kiemelte, nagyon fontos bízni az Atyában. A főpásztor arra biztatott mindenkit, hogy hitben és szeretetben döntsön és cselekedjen. Arra buzdított mindenkit, hogy legyen a béke embere, és teremtse meg a békét körülöttünk. Ferenc pápa békeüzenetére utalva kifejtette, az igazság keresése, az igazság munkálása a remény embereinek a feladata. 

Udvardy György a főegyházmegye terveiről, az új évben való elköteleződés fontosságról beszélt, hangsúlyozta a hitben való erősödést, a főegyházmegyében működő oktatási és szociális intézmények támogatását, a családok életének megerősítését. Végül imádságra hívott mindenkit Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért, hiszen jól halad a boldoggá avatási ügy. Arra buzdított mindenkit, Istennek való bizalommal és Mária közbenjárásával tekintsen a jövőbe.

A szentmise végén Udvardy György érsek Istentől áldott boldog új esztendőt kívánt mindenkinek. – Ezt a szentmisét főegyházmegyénk minden lakójáért, hívőért, nem hívőért ajánlottam fel. Kívánom az Úr áldását minden testvéremnek, családtagjaiknak, kérem az Úr áldását Veszprém város, főegyházmegyénk, valamint az ország minden lakójának – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában