Összekovácsolja a városrészieket

2024.02.04. 19:25

Farsang Veszprémben - A titok a rendezvény családi jellege (képgaléria)

Dózsavárosi farsangot rendeztek a veszprémi városrész általános iskolájának emeleti zsibongójában január 3-án, szombaton. A mulatságot a Dózsavárosi Baráti Kör szervezte, számukra azért fontos évről évre a farsang, mert egyre jobban összekovácsolja a városrészieket, azaz a jó szórakozás mellett jó közösségépítés, együtt gondolkodás is a céljuk.

Benkő Péter

A dózsavárosiak nagy titka az, hogy báljuk egy igazi családi összejövetel - fogalmazott Porga Gyula polgármester a rendezvényen

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Az esemény fővédnöke idén Porga Gyula polgármester volt, és részt vett a két városrészi önkormányzati képviselő, Hegedűs Barbara alpolgármester és Halmay Gábor. A polgármester hangsúlyozta a rendezvény nagy hagyományát, majd egyfajta titokról szólt. 

– A dózsavárosiak nagy titka az, hogy báljuk egy igazi családi összejövetel – a gyerekektől kezdve minden korosztály részt vesz rajta, ez adja meg az igazi értékét, különlegességét, motorja pedig a baráti kör – mondta el Porga Gyula, aki fontosnak tartja, hogy a tavalyi, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program évének sűrű és tartalmas eseményeit most és a jövőben is kövessék a közösségi programok.

Hegedűs Barbara a Dózsaváros igazi kincsének, mindennapjai mozgatórugójának a helyi közösségek erejét emelte ki, s az azokhoz kötődő, a farsanghoz hasonló rendezvényeket. – A mai mulatság is olyan, mely teljes ízében a dózsaiakról szól – összegezte.

Az ide farsangon, ahogy az lenni szokott, a táncé, a jó hangulaté, a vigadozásé volt a főszerep, de jelmezes felvonulás, tombolasorsolás dobta fel a február eleji estét és éjszakát, na és a Ritmus együttes – Bakonyvári Mihály és Csikász Róbert – élőzenéje.

A Dózsavárosi Baráti Kör szervező csapata

A Dózsavárosi Baráti Kör titkára, Hajdu Rudolfné, Marika lapunknak elmondta, egyéb rendezvényeik mellett sok éven át mára kiteljesedett, közel kétszáz fős rendezvénnyé vált a farsang. – Egy batyus bálról van szó, ahol büfé is üzemel, és az esti kezdés mellett hajnalba nyúlik a mulatozás. A tombola nyereményeit városrészbeli támogatók, intézmények, szervezetek, vállalkozások és a baráti kör ajánlotta fel. Marika örömmel tette hozzá, jó látni a többféle generációt, hiszen nincs megcélzott korosztály, és szívesen fogadják a más városrészből érkezőket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában