Burkolat

2024.02.16. 20:00

Folytatódik a pápai sétálóutca rekonstrukciója

Megérkezett Pápára az első szállítmány tardosi mészkő burkoló, melyet a Kossuth utca rekonstrukciójához használnak fel. A kamion 18 raklapnyi követ hozott, melynek súlya közel 25 tonna.

Haraszti Gábor
Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető is megtekintette a megérkezett térköveket Fotó: Huszár Hajnal

A beruházás közel hetvenmillió forintból valósul meg – értesült a Pápai Médiacentrum. Az idei költségvetés egyik prioritásaként a pápai önkormányzat a Kossuth utca rekonstrukciójának folytatását határozta meg. Ha a február 22-ei képviselő-testületi ülésen a városi büdzsé zöld utat kap, akkor megkezdődhet a kivitelezési munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás. Az első transzport után a következő hetekben még sok kő fog érkezni, hiszen összesen 150 raklapnyira van szükség a több mint 800 négyzetméteres felület burkolásához. 

Áldozó Tamás polgármester elmondta, két szakaszra bontva folytatódhat a rekonstrukció, a legoptimistább verzió szerint a kivitelezési munkák április elején kezdődhetnek meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában